Cukorbetegség, bevérzés a szemen

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
52 éve 1 típusú diabéteszem alatt most kis tócsás bevérzést látott a szemész a szememen. Azt mondta, nem kell vele még semmit csinálni. Csak a cukromra vigyázzak. De engem aggaszt. Mit tehetek, hogy gyorsan felszívódjon és ne okozzon nagyobb bajt. Több neuropátiás szövődményem is van. Csak a thyogammát filmtablettában tudom elérni, sajnos infúzióba a környékemben lévő kórházak nem tudják biztosítani. A Milgammát nem tudom megvenni. Az utóbbi időben nagyon feledékeny is vagyok, mely nagyon zavar. Mit tehetek? Orvostól orvoshoz megyek, de nem sok eredmény van.
2012. 09. 11. | 11:01

Kedves Kérdező!
A szemészeti szövődmények megelőzésében, a romlás lassításában fontos szerepet játszik a jó anyagcsere(vércukor)helyzet is,ebben tud segítséget nyújtani gondozó diabetológusa. A konkrét, szemészeti beavatkozást igénylő eltérések kezelése szemész feladata, a beavatkozások szükségességét is ők döntik el.
A Thiogamma, és Milgamma elsősorban neuropátiás szövődmények kezelésére használatos készítmények. A memóriazavar oka cukorbetegségben több tényezős lehet (pl. érelmeszesedés, gyakori alacsony vércukorérték). Kivizsgálásában neurológus segítsége indokolt.

Orvosszakértő 2012. 09. 12. | 16:57
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close