Pánikbetegség

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő/Úr
Pár hónapja visszatért a 3 évvel ezelőtt leküzdött pánikbetegségem. A szokásos szédülés, bizonytalanság érzet stb.
Voltam vérvételen, minden rendben. A kapott gyógyszereket nem szedem (wellbutrin, xanax sr), mert rosszabb a közérzetem tőlük (felerősödnek a tünetek) még a frontintól is jobban szédülök. 3 műszakban dolgozom, nagyon zavar a munkahelyemen is. Továbbá nem szeretnék rászokni, mert babát szeretnénk a párommal. 35 éves vagyok, jangee fogamzásgátlód szedek. Ez mellett dohányzom és napi 3-5 kávét iszom. Túlsúlyom is van. Jelenleg citromfű teával és valeriana relax-al próbálom enyhíteni ezeket az érzéseket.
Sokat utánaolvastam ezzel kapcsolatban, a kérdésem az lenne, hogy okozhat-e vitaminhiány tünetfelerősödést (gondolok itt a dohányzásra, ami, mint megtudtam elvonja a vitaminokat a szervezetből)? Kiváltó ok lehet-e? Milyen vitamint szedjek? Ezekből mennyi a napi adag és túl lehet-e adagolni?
2011. 10. 17. | 11:47

Kedves Kérdező!
A fenti panaszokra biztosan lehet olyan gyógyszert találni, aminek nincsenek mellékhatásai és nem lehet hozzászokni.
A általános rossz közérzetet, szédülést, gyengeséget okozhat vitaminhiány, bár, ha korábban szorongásos eredetűek voltak a hasonló panaszok, most is ez valószínű.
Nagyon nagy adagokat kell ahhoz bizonyos vitaminokból szedni, hogy túldadagolhatóak legyenek. Javaslom, hogy valami általános multivitamint szedjen a javasolt dózisban (ez általában napi 1) és mellé C vitamint.

Orvosszakértő 2011. 10. 18. | 09:46
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close