Makula degeneráció alatt A és E vitamin?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!

Makula degenerációm van. Már csak napfénynél, vagy reflektoros égőnél tudok olvasni, egyre nehezebben. A számítógépen is a betűket a legnagyobbra állítom.
Ma reggel bevettem egy A és egy E vitamint és úgy vettem észre, hogy az újságot könnyebben olvastam. A számítógépen is jobban tudtam olvasni a betűket.
Kérdésem, mennyit és milyen időközönként szedjem ezen vitaminokat? Az orvosom azt mondta, hogy esetenként vegyek be belőle.
Köszönöm!
2011. 01. 10. | 22:52

Kedves Kérdező!

A vitaminok leírását pontosan kellene tanulmányozni és figyelembe kell venni az életkorhoz tartozó ajánlott napi bevitelt is. A különböző készítmények más-más koncentrációban tartalmazzák ezeket a vitaminokat, vagy ezek vitaminok kombinációját. Az összes bevitelre tekintettel kell lenni. A zsírban oldódó vitaminok esetén ugyanis – jó szándék mellett is előfordulhat – túladagolás is lehetséges a túlzott bevitel esetén. A túlzott bevitel jellegzetes panaszokat okozhat! Érdemes lenne gyógyszerész segítségét kérni a legideálisabb készítmény kiválasztásánál. A kúraszerű alkalmazás a leginkább ajánlott, időnként szünetet tartva.

Orvosszakértő 2011. 01. 12. | 16:00
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close