Vitaminpótlás

Ideális esetben – kiegyensúlyozott táplálkozás mellett – a vitamin és tápanyagszükségletet az elfogyasztott ételek fedezik. Ajánlatos minden nap friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani az alapvető vitaminok és ásványi anyagok biztosítása érdekében.

Az ételek különböző csoportokra oszthatóak, és mindegyik csoport más és más vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, ezért nagyon fontos a változatos táplálkozás. Krónikus betegségek esetén szükség lehet vitamin tabletták szedésére a vitaminpótlás érdekében. Egyes gyógyszerek hatására a tápanyagok gyorsabban kiürülnek a szervezetből vagy nem szívódnak fel a megszokott módon.

Azonban egyes vitamin kiegészítők kölcsönhatásba léphetnek a gyógyszerekkel és ez veszélyes következményekkel járhat! Minden esetben szükséges kikérni az orvos véleményét, mielőtt gyógyszeres kezelés alatt vitamin kiegészítőket kezd szedni, függetlenül attól, hogy mi szerepel a betegtájékoztatóban.

Vitaminpótlásra lehet szükség gyermekkorban és idős korban, terhesség alatt, kemény fizikai munka vagy érzelmi stressz alatt, valamint a dohányosoknak is ajánlott a rendszeres vitaminpótlás.

További, ajánlott tartalmunk: a legfontosabb pótolandó vitaminok, nyomelemek és egyéb anyagok


close