Q10

A Q10 koenzim, amely egy molekula, csökkenti a szervezetben érvényesülő oxidatív stresszt. A Q10 koenzim pótlása ma már egyszerűen megoldható.

Az 1957-ben felfedezett Q10 koenzim molekulának (más néven ubiquinonnak) a kutatások egyre újabb és újabb jótékony hatásokat tulajdonítanak

Q10, a fiatalság forrása

Az életkor előrehaladtával a Q10 koenzim mennyisége csökken a szervezetben. Éppen ezért az ubiquinon a fiatalság receptjének egyik összetevője lehet. Érdemes ennek pótlására kiemelt figyelmet fordítani.

A Q10 koenzim csökkenti a szervezetben érvényesülő oxidatív stresszt, antioxidatív hatásánál fogva csökkenti az infarktus és agyvérzés előfordulásának kockázatát.

A Q10 pótlása

A Q10 koenzim pótlása a különböző gyógyszeripari fejlesztéseknek köszönhetően ma már megoldható. Megvásárolható étrend-kiegészítők formájában, kitűnő az elérhető készítmények felszívódása, és biológiai hasznosíthatósága.

Akkor sem csökken a szervezet belső Q10 koenzim-termelése, ha a Q10 koenzim pótlása külső forrásból történik. Fontos ugyanakkor, hogy minden esetben csak a hivatalosan bevizsgált terméket szedjük, mert a Q10 koenzimet gyakran hamisítják, s egyes esetekben a készítmény veszélyes is lehet.

További ajánlott cikkünk e témában: Q10 pótlása


close