Havi archívum: 2012. 01.

Fluorózis, túlzott fluorbevitel (2012. 01. 31.)

Kedves Kérdező! Valószínűleg úgynevezett fluorózis, ami a zománc túl aktivitására utal. Ez lehet veleszületett, de lehet szerzett is, okozhatja túlzott fluorbevitel.

Hajhullás okai (2012. 01. 19.)

Kedves Kérdező! Számos oka lehet, akár vérszegénység, pajzsmirigy-probléma, gócfertőzés, stressz, stb. A háziorvosnál történjen rutin labor és pajzsmirigyfunkciós vizsgálat, ennek eredményével keressen fel kozmetológiai szakrendelést, ez beutalóköteles.

Repedt bőr (2012. 01. 10.)

Kedves Kérdező! A striák idővel elhalványodnak, de tökéletes kezelési lehetőség nincs az eltüntetésre. A fokozatos súly- és méretnövekedésre oda kell figyelni, rendszeresen kell bőrfeszesítő hidratálókat használni, szteroidokat pedig semmiképp se ...

Hízni akarok, mit tegyek? (2012. 01. 10.)

Kedves Kérdező! A soványság okát kellene kivizsgálni inkább. Oka lehet fokozott anyagcsere, pl. pajzsmirigy túlműködés miatt, felszívódási zavar, stb. Szedjen B-vitamin tartalmú készítményt, fehérjedús étrend javasolt, illetve kezdődjön kivizsgálás.

Masthopathiára jó az E vitamin? (2011. 01. 24.)

Kedves Kérdező! Az E-vitamin hatása masthopathiában nem igazolt, de nem is árt. Ebben az életkorban az ultrahang az elsőként választandó eljárás, keressen fel emlőszakrendelést!

Vitamin kiegészítők (2011. 01. 13.)

Kedves Kérdező! Szedheti a vitaminokat.

Mitől lehet a rosszullétem? (2011. 01. 13.)

Kedves Kérdező! Szedjen multivitamin és ásványi só tartalmú készítményt, és sajátítson el stresszkezelési technikát is. A stresszes állapot tud ennyire szerteágazó tünetegyüttest okozni.

Napi E-vitamin mennyiség (2011. 01. 11.)

Kedves Kérdező! A E vitamin csak extrém hiánya esetén befolyásolja a teherbe esést, egyébiránt nincs rá hatással. Aki rendesen táplálkozik, és nincs genetikai E vitamin hiánya, annak nincs szüksége vitamin ...

Napi felnőtt D vitamin szükséglet (2011. 01. 11.)

Kedves Kérdező! A napi D vitamin szükséglet gyermekkorban 400E, ezért naponta ennyit vagy hetente 3000E-et vesz be a gyermek. Felnőttkorban nem szükséges D vitamin pótlás. Ezt nem adjuk meg mgban ...

Száraz repedezett bőr talpon és tenyéren (2011. 01. 11.)

Kedves Kérdező! Gombás fertőzés okozhatja a mély berepedezett tüneteket. Kezelés nélkül forduljon bőrgyógyászhoz gombavizsgálat céljából.

close